.plain-style .box-contact.box-bg { background: #0445b9 url('../../images/contact.png') 0 0 no-repeat; color: #eaeaea; padding: 20px; } margin-top: 50px;

El Col·legi de Periodistes de Catalunya presenta una queixa contra els blocs al consell d'Europa

La Federació de Periodistes Europeus ( EFJ) i la Federació Internacional de Periodistes ( IFJ), han presentat una queixa formal al Consell d'Europa sobre els "blocs electorals" a instàncies del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Les dues organitzacions comparteixen amb el Col·legi que aquesta anomalia europea representa una "interferència política en el treball editorial i viola l'article 10 de la Convenció Europea de Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals, que consagra explícitament la llibertat d'opinió i de rebre i difondre informacions i idees sense ingerència d'autoritats públiques".

A través d'una plataforma per promoure la protecció dels periodistes, el Consell d'Europa recull, analitza i intercanvia informació sobre violacions de la llibertat de premsa i mitjans de comunicació a nivell europeu. I és a instàncies d'aquesta queixa, que el Consell d'Europa pot demanar explicacions i aclariments als estats membres.

Aquesta nova iniciativa del Col·legi de Periodistes de Catalunya va en paral·lel a la campanya de micro mecenatge, a través de Verkami, per aconseguir els recursos suficients per presentar la denúncia contra els blocs electorals al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg. La campanya impulsada des del Col·legi va a bon ritme i acaba el pròxim dissabte, coincidint amb el final de la campanya electoral.

bloques electorales